Nytt klatreshow av Riblon

Christophe Riblon viste styrke og vant etter et solobrudd på den tøffe annenetappen i sykkelrittet Polen rundt søndag.

Christophe Riblon (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)

Ag2r-rytteren Riblon ble bejublet av hele Frankrike da han vant kongeetappen opp til Alpe d'Huez og ordnet nasjonens eneste etappeseier i Tour de France tidligere i måneden.

Søndag viste han nok en gang styrke i fjellene.

Den andre etappen bar preg av tre tøffe kategoriserte stigninger i løpet av de siste 60 kilometerne. Åtte kilometer før mål rykket Riblon fra resten av feltet og ga alt på veien opp til Passo Pordoi Val di Fassa.

Franskmannen var 1.02 minutt foran østerrikeren Thomas Rohregger i mål. Det ble også østerriksk tredjeplass ved Georg Preidler.

I sammendraget er Riblon nummer tre, seks sekunder bak polakken Rafal Majka fra Saxo-laget. Sky-rytteren Sergio Henao er nummer to sammenlagt.

Thor Hushovd er eneste norske deltaker i Polen rundt. BMC-rytteren ble slått med 44.12 minutter søndag og endte på 112.-plass. I sammendraget er han allerede 1.18.09 bak ledende Majka.

De to første etappene har ikke vært tilpasset Hushovds styrker, men etter mandagens hviledag, bør han kunne være med å kjempe om etappeseier i løpet av uken.