Ny Sánchez-seier i spansk klassiker

Spanjolen Luis León Sánchez (28) triumferte tirsdag i Clásica San Sebastián for annen gang på sine tre siste forsøk.

Rabobank-syklisten vant endagsklassikeren også i 2010. Han gjentok bedriften i årets utgave, etter å ha utmanøvrert konkurrentene med et rykk på den siste milen. Australske Simon Gerrans (Orica) og belgieren Gianni Meersman (Lotto) fulgte på de to neste plassene

Det 234 kilometer lange rittet ble Sánchez' sjuende seier på verdenstouren i år, skriver Cyclingnews.com. Spanjolen gjorde det avgjørende støtet etter den siste stigningen i løypa som ligger idyllisk til langs kysten i det nordlige Spania.

Landsmannen Joaquim Rodríguez (Katjusja) og australske Richie Porte (Sky) forsøkte å hente inn Sánchez uten å lykkes.

Tirsdagens vinner fikk aldri en større luke enn 13 sekunder, men holdt tempoet oppe helt inn til målstreken. Dermed kunne Sánchez feire enda en seier i det som har vært en svært god sesong. 28-åringen har blant annet også etappeseirer i Tour de France og Paris-Nice, to etappeseirer i Tour de Romandie og blitt spansk mester på tempo i 2012.

Lars Petter Nordhaug var eneste norske deltaker i den spanske klassikeren. Sky-rytteren, som neste år sykler for Sánchez' Rabobank, havnet ikke blant de beste på resultatlisten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2