Ny Ingebrigtsen-triumf – løp inn til europarekord

Jakob Ingebrigtsen vant og satt ny europeisk rekord for andre dag på rad. Etter løpet var friidrettsstjernen i det lekne hjørnet.

Se superløpet i toppen av saken! Bilder med tillatelse av NRK.

Jakob Ingebrigtsen spurtslo etiopiske Yomif Kejelcha på målstreken, og tok sin andre Diamond-League-tittel på like mange dager. Ny europarekord ble det også - på tiden 7.23.63.

Nordmannen mener imidlertid at det kunne gått fortere.

– Det gikk fort?, spurte NRKs reporter.

– Nei, det gikk helt greit, svarte Ingebrigtsen.

– Det kunne gått raskere?

– Jeg er fan av å springe fort, gjøre mitt beste, og samtidig kjempe for å vinne. Men det er alltid ting man kan gjøre bedre. Jeg liker å gå hardt ut, men kjenner ar det er litt tyngre enn jeg hadde drømt om. Det er litt kjemping til mål. Det er bra, sier han til NRK etter seieren.

Kejelcha ble klokket inn til 7.23,64, hundredelet bak nordmannen. Amerikanske Grant Fischer tok tredjeplassen og satte amerikansk rekord med 7.25,47.

Ingebrigtsen var i det spøkefulle hjørnet etter seieren.

– Det blir for lett. Jeg skulle gjerne hatt enda litt tøffere motstand, én hundredel er for lite, humret 22-åringen.

IMPONERER: Jakob Ingebrigtsen vant igjen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
IMPONERER: Jakob Ingebrigtsen vant igjen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

I går løp Jakob Ingebrigtsen inn til europarekord på én engelsk mil. Søndag kveld stilte 22-åringen opp på sin andre distanse i Diamond League-avslutningen i Eugene.

Denne gangen var det 3000 meter som sto for tur. Og nok en gang imponerte løpestjernen. Han tok teten litt over halvveis i løpet, og ga den aldri fra seg - til tross for tøff kamp fra Kejelcha.

– For en vill, vill siste runde det der var, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.