Northug: – En av de største dagene i mitt liv

Petter Northug tok sitt første gull i årets ski-VM da han vant 15 km fri teknikk i Val di Fiemme onsdag. Tord Asle Gjerdalen sikret bronsen.

På sølvplass mellom de to nordmennene var Johan Olsson fra Sverige. Han måtte se seg slått med 11,8 sekunder av Northug. Gjerdalen var 22,3 sekunder etter lagkameraten. Det var Northugs første VM-gull i intervallstart.

– Det er kanskje en av de største dagene i livet mitt. Å vinne en 15 kilometer med individuell start med det ryktet jeg har. Det smaker godt, sa Northug til NRK.

Sjur Røthe fulgte opp med femteplass. Finn Hågen Krogh ble nummer 31.

I onsdagens renn gikk han hardt ut fra start og ledet ved hver passering. Han tapte ti sekunder til Johan Olsson mot høyeste punkt i løypa, men tok til slutt gull med god margin. Northug tok ut alt han hadde av krefter og skjente over mållinjen. Han ble liggende fullstendig utslitt på bakken.

– Det ble fryktelig tungt på slutten, men jeg la opp løpet slik det skulle passe meg. Jeg hadde pappa i løypa i dag, og han ga meg utrolig bra motivasjon på slutten da jeg var sliten. Jeg var så stiv. På de siste to kilometerne begynte jeg å miste balansen og traff ikke på skjærene. Det var en kamp for å komme til mål, fortalte Northug. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2