Norsk VM-fest i rallycross i juni

Norge er med i beste selskap når Petter Solberg og co. spinner i gang tidenes første verdensmesterskap rallycross neste år.

Rallycross-VM starter i portugisiske Montalégre 3. og 4. mai. Så bærer det videre til tradisjonsrike Lydden Hill i Storbritannia, og i tredje VM-runde står norske Lånkebanen i Hell utenfor Trondheim for tur.

– Jeg gleder meg allerede til en ny norsk VM-fest i bilsport. EM-arrangementet på Lånke sist sommer var imponerende, og jeg er alt annet enn overrasket over at det er blitt oppgradert til VM-runde. Jeg håper det er hva som skal til for at VM-runden i Norge får stappfulle tribuner, så skal jeg love å gjøre mitt for å levere utpå Lånkebanen, sier Petter Solberg.

VM-runden i rally med base på Hamar i 2009 var sist gang et av de offisielle verdensmesterskapene i bilsport gjestet norsk jord.

Kun VM-rundene i Storbritannia, Norge, Belgia, Tyskland og Italia vil danne grunnlag for det fortsatt eksisterende europamesterskapet i rallycross i den største klassen (Supercars).

Belgiske Mettet og italienske Franciacorta er nye europeiske løp på VM-kalenderen. Fra årets EM-sesong ble løpene i Østerrike og Ungarn veid, men funnet for lette. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2