Norsk fjerdeplass i historisk hoppkonkurranse

Norge endte på fjerdeplass da en lagkonkurranse med skihoppere av begge kjønn ble arrangert for første gang tirsdag. Japan vant Sommer Grand Prix-konkurransen.

Japanerne kjempet en jevn kamp i franske Courchevel mot toer Tyskland og treer Østerrike. Poengsummen 930,8 poeng holdt til seier med 1,9 poengs margin for kvartetten Yuki Ito, Sara Takanashi, Noriaki Kasai og Yuta Watase. Kun 2,4 poeng skilte de tre beste nasjonene.

Anette Sagen, Line Jahr, Andreas Stjernen og Tom Hilde hoppet på det norske laget. Ned til Norge skilte det over 40 poeng fra vinnerlaget.

Hilde leverte de beste norske hoppene med 91,5 og 92 meter. Det gjorde Asker-hopperen til en av de sterkeste i hele konkurransen.

– Vi skal være med og kjempe om medaljene til vinteren. Avstanden var stor i dag, men dette skal vi ta igjen med hardt arbeid framover, sa hopplandslagets sportssjef Clas Brede Bråthen.

– Tom hoppet imponerende godt. Han er blant de beste hopperne. Andreas gjorde også sakene sine bra. Anette og Line var litt bak de beste i kveld, men ikke avskrekkende mye. Dette var en flott konkurranseform for hoppsporten hvor flere nasjoner er med i toppen. Det var moro at USA kom på femteplass når de har med herrehoppere, konstaterte Bråthen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2