Norsk EM-fest mot Spania

Norge utklasset Spania i EM-semifinalen mandag. 32-årige Solveig Gulbrandsen og 18-årige Ada Hegerberg scoret på hver sin side av et spansk selvmål i 3-1-seieren.

For fjerde gang på rad har Norges kvinnelandslag dermed sikret EM-medaljer. Målsettingen er allerede oppnådd, men torsdag spiller Norge semifinale i Norrköping i håp om å løse billett til søndagens finalefest foran 50.000 tilskuere i Solna.

Allerede mandag lagde de norske fest på fullsatte Kalmar arena mot et begavet spansk lag som ikke helt mestret anledningen og knapt greide å skape en ordentlig sjanse før Jennifer Hermoso reduserte på overtid. De siste minuttene trampeklappet publikum for Norge.

Spania så gode ut fra start, men for fjerde gang i EM scoret Norge først. I det 24. minutt skaffet Solveig Gulbrandsen seg rom litt utenfor høyre hjørne av 16-meteren. Hun så opp og skrudde ballen mot mål. Caroline Graham Hansen sparket etter ballen, men traff den ikke. Det forstyrret keeper, som hjelpeløs så den forsvinne inn i hjørnet.

Gulbrandsen og hele resten av laget forsvant ut til trenerbenken og feiret sammen med reservene.

Norge fortsatte å skape sjanser, men trengte hjelp for å doble ledelsen før pause. I det 43. minutt slo Trine Rønning frispark fra midtstreken. Caroline Graham Hansen tok ballen på hælen, og inne foran mål skjønte ikke midtstopper Irene Paredes at hun var ganske alene. Hun sleivet ballen i en bue over egen keeper. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2