Norsk 18-åring til NCAA-mesteren i basketball

Den norske 18-åringen Matz Stockman har forpliktet seg til å spille basketball for regjerende NCAA-mester Louisville fra neste sesong.

Han er den femte og siste nye spilleren som har forpliktet seg til å spille for Cardinals-laget under Rick Pitino. Trenerlegenden har to NCAA-titler i tillegg til to perioder som hovedtrener i NBA.

– På grunn av spillerne vi mister etter denne sesongen, ønsket vi en spesielt god årgang med nye spillere. Med Matz blir dette en av våre beste rekrutteringsårganger noensinne. Vi er veldig glade for å få ham hit. Han er høy, har stort «vingespenn», skyter bra og har stor spenst, sier Pitino i en pressemelding.

Nyheten om avtalen med Stockman slo ned som en bombe i USA tirsdag, ettersom nordmannen ikke engang hadde vært nevnt på den omfattende ryktebørsen rundt Louisvilles nye spillere.

Unggutten gikk gradene i Sandvikas ungdomslag og spilte for Bærum i BLNO. Han har siden i sommer utviklet seg videre i Canarias-basketballakademiet (CBA) på Kanariøyene, som skryter av å ha produsert over 50 spillere for amerikanske universitetslag på høyeste nivå.

– Dette er en stor mulighet for Matz, sier CBA-direktør Rob Orellana i en pressemelding. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2