Norge klar for første kamp i fotball-VM

Norges U20-landslag i fotball for kvinner spiller mandag sin første kamp i VM-sluttspillet i Japan. Landslagstrener Jarl Torske er tilfreds med oppkjøringen.

– Den første uken her har vært veldig bra. Vi bor flott og har veldig gode treningsforhold. Troppen har fått jobbe med de tingene vi ønsket å fokusere på, og etter sju gode treninger har vi fått satt strukturen i laget skikkelig. Jeg føler at vi er så godt forberedt som vi kan være, sier Torske til fotball.no.

Troppen har vært i Kobe, og det har iallfall gitt delvis tilvenning til de uvante forholdene med 35 varmegrader og høy luftfuktighet.

– Vi reiste såpass lenge i forveien for å klare å akklimatisere oss. De første dagene var spillerne svimle, og det var tøffe påkjenninger på trening. Vi la opp til rolige økter de første treningene, og så begynte vi å trykke litt mer på etter hvert, sa Torske.

Mandag venter Nord-Korea i en kamp som spilles på den varmeste tiden av dagen, om ettermiddagen lokal tid. Både forhold og motstander blir en stor utfordring for det norske laget.

– Nord-Korea er et veldig godt lag, og i mitt hode er de en av favorittene til å vinne hele mesterskapet. De har gjennom flere VM levert veldig godt på U20-nivå og er kjent for stor fart, god fysikk og gode ferdigheter, sier Torske til fotball.no. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2