Nice truer topplagene etter ny seier

Nice er årets sensasjon i fransk fotball med 4.-plass i Ligue 1. Etter fredagens 2-0-seier over Reims skiller kun seks poeng til toppen av tabellen.

Laget fra den franske sørkysten har kun tapt fem av 26 kamper og har vist storform etter jul. Av de siste sju kampene er fem endt med seier, én uavgjort og én med tap.

I fredagens hjemmekamp ga Valentin Eysseric Nice ledelsen fra straffemerket etter 10 minutter. Renato Civelli trygget seieren i det 85. minuttet mot et tannløst Reims.

Etter «tjuvstarten» på den 26. serierunden ligger Nice trygt plassert på 4.-plassen og har fire poengs luke til Saint-Étienne. Opp til serieleder PSG, som møter treer Marseille søndag, skiller seks poeng.

Det er uvant kost for Nice, som de siste fire sesongene har endt på nederste del av tabellen i fransk 1. divisjon: 13 (2011/12) – 17 – 15 – 15.

I år kjemper laget om europacupspill i stedet for mot nedrykksspøkelset. Slik ser toppstriden i Ligue 1 ut før resten av helgens runde: 1) PSG 51 poeng, 2) Lyon 48, 3) Marseille 46, 4) Nice 45, 5) Saint-Étienne 41, 6) Rennes 40. (©NTB)