Neymars far: – Jeg fikk 40 millioner euro

Neymar da Silva Santos, far og agent for fotballstjernen Neymar, medga tirsdag at han fikk 40 millioner euro (336 millioner kroner) i kommisjon da sønnen signerte for Barcelona.

Han sa at summen skulle gi Barcelona førsterett til å signere supertalentet. Hans firma N&N Sports fikk 10 millioner euro i 2011, resten da Neymar signerte for den spanske storklubben i fjor.

Silva Santos uttalte seg til journalister i hjemlandet. Han sa at han ikke har noe imot å forklare seg for verken spanske eller brasilianske skattemyndigheter. Han hevdet at alt han ønsker er at sønnen skal få fred til å forberede seg til VM.

Neymar fyller 22 år neste uke. Han kom til Barcelona sist sommer, og den siste tiden er det blitt klart at klubben betalte mer enn de 57 millioner euro (480 millioner kroner) den har oppgitt at unggutten kostet.

Barcelonas klubbpresident Sandro Rosell trakk seg forrige uke som følge av avsløringene. Da ble det oppgitt at Barcelona hadde betalt til sammen 86,2 millioner euro for Neymar, men ifølge avisen El Mundo var den virkelige summen 95 millioner euro.

Overgangen etterforskes av spanske myndigheter etter at Barcelona-medlem Jordi Cases leverte et søksmål der han anklaget klubbledelsen for misbruk av midler. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2