Newcastle vendte til seier over Chelsea

Newcastle tok ledelsen, lå under og vendte deretter i 3-2-seier i en forrykende forestilling hjemme mot Chelsea i Premier League lørdag.

Moussa Sissoko var banens store spiller og gledet hjemmefansen da han satte inn både 2-2- og 3-2-scoringen for det svarte og hvite. Det skjedde etter en meget spennende kamp med store sjanser til begge lag.

Kampen bølget fram og tilbake i starten, men dramatikken begynte for alvor da tidligere Newcastle-angriper Demba Ba forsøkte å heade Chelsea i ledelsen etter 33 minutter. Fabricio Coloccini sparket spisskjempen i ansiktet, men unngikk både kort og straffespark imot. Ba måtte på sin side forlate banen med en meget hoven nese.

Det var i stedet Newcastle som tok ledelsen da Jonas Gutierrez scoret sitt første mål for sesongen i det 41. minuttet. Han headet inn et innlegg fra Davide Santon.

I det 55. minuttet svarte veteranen Frank Lampard for Chelsea. Han fikk ballen fra Ashley Cole, dro seg innover og klinket ballen i mål fra drøyt 20 meter. Det var en perlescoring av mannen som ikke får ny kontrakt på Stamford Bridge etter sesongen.

Juan Mata vartet opp med et minst like vakkert mål minutter senere, og gjestene var i ledelsen. Men spenningen var langt fra borte. Sissoko scoret først på en retur i det 68. minuttet, før han i siste spilleminutt dunket inn sitt andre mål for dagen og ordnet tre poeng. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2