Ndure ser foreløpig ingen ende på karrieren

Jaysuma Saidy Ndure er innstilt på å fortsette samarbeidet med trener Olav Magne Tveitå, og han sier at han ikke har tenkt å gi seg med det første.

– Jeg har kontrakt med Nike til 2018-sesongen er ferdig, sier 30-åringen til Bladet Friidrett. Han legger til at han er innstilt på å være med i alle fall til den kontrakten går ut. Det betyr ytterligere fem sesonger, og Jays sier også at han kommer til å fortsette med Tveitå som trener resten av karrieren.

De to jobbet sammen da Ndure kom til Norge, men etter noen år orienterte Ndure seg mer mot USA. Han tilbrakte store deler av vinteren i California med amerikanske trenere, men nå er han tilbake i trygge omgivelser sammen med Tveitå igjen.

– Olav er den beste treneren i hele verden, sier Ndure. Han sier at han brøt med ham for noen år siden, rett og slett fordi Nike ville det slik.

Verken Tveitå eller Ndure har snakket så mye om opplegget før neste sesong, der EM i Zürich blir det store målet.

– Det opplegget vi har fulgt i år fungerte egentlig veldig bra, men vi var uheldig da det gjaldt som mest, forteller Ndure til Friidrett. Han tenker på det som skjedde like før 100-meteren i VM. Han fikk en føling med en stiv muskel på baksiden av det ene låret. For ikke å ta noen sjanser valgte han å stå over 100-meteren for å satse alt på den dobbelte distansen, og der løp han inn til åttendeplass. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2