Nadal slo til da storkanonene sviktet

Mens herretennisens to beste spillere gikk på overraskende tap, tok Rafael Nadal seg til semifinale i Cincinnati Masters på bekostning av Roger Federer.

For både Novak Djokovic og Andy Murray ble det stopp i kvartfinalen på hardcourten i Ohio. Den serbiske verdenseneren ble slått 6-7 (5-7), 6-3, 5-7 av hjemmehåpet John Isner. Wimbledon-mester Murray måtte gi tapt med 3-6, 4-6 for tsjekkeren Tomas Berdych.

Det betyr at Nadal kan være på vei til å vippe skotten ned fra 2.-plassen på verdensrankingen. Han tapte åpningssettet for Federer, men slo tilbake og vant for 21. gang på 31 forsøk mot sin mangeårige rival.

– Han skal ha kreditt for å henge med og slå tilbake med noen tøffe slag. Jeg er litt skuffet. Jeg kunne spilt bedre i slutten av annet og starten av tredje sett, sa Federer etter 7-5, 4-6, 3-6.

Djokovic kunne på sin side blitt førstemann med seier i alle de ni ATP Masters 1000-turneringene. Serberen var meget skuffet etter tapet.

– Jeg spilte totalt sett en svært dårlig kamp. Forferdelig match fra start til slutt. Bortsett fra i starten av annet sett var jeg ikke meg selv, mente han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2