Motorsyklist døde under triatlon-konkurranse

Norske Kristian (28) er svært kritisk til arrangøren etter at en motorsyklist havnet i en fatal ulykke under Hamburg Ironman.

TRAGEDIE: Den fatale ulykken oppstod under direktesending av konkurransen. Foto: Skjermdump.
TRAGEDIE: Den fatale ulykken oppstod under direktesending av konkurransen. Foto: Skjermdump.

Reuters og Bild rapporterte om ulykken tidligere søndag.

Motorsyklisten skal ha krasjet med en syklist i en av de trangere delene av løypen.

Han døde som følge av skadene, sier politiet i en uttalelse, ifølge Reuters. To personer skal ha sittet på motorsykkelen.

Mannen som omkom er 70 år og kjørte motorsykkelen, ifølge Bild.

Den andre mannen på motorsykkelen var vendt motsatt vei for å filme rittet. Han skal ha mindre skader etter ulykken.

Ifølge Bild ble syklisten i kollisjonen alvorlig skadet, men skal ikke være i livstruende fare. Han ble fraktet til sykehus.

Ulykken skal ha skjedd på direkten under tyske ARDs sending.

Norske Kristian er preget

Kristian Grue deltok i konkurransen. Han kjørte i første gruppe blant de profesjonelle utøverne.

– Jeg så ikke det som skjedde, men vi passerte på vei tilbake på første runden like etter at det hadde smelt. Da hadde de begynt å sperre området. Det lå en mann i grøfta som fikk førstehjelp. Da vi kom ut på andre runden, måtte vi av sykkelen og rundt på gressplenen. Da var ambulansehelikopter på plass. Så fikk vi høre etter målgang at en motorsyklist var omkommet og at en annen person var kritisk skadet, forteller Grue på telefon til TV 2.

PREGET: Kristian Grue deltok i Ironman Hamburg der den tragiske ulykken skjedde. Foto: Privat.
PREGET: Kristian Grue deltok i Ironman Hamburg der den tragiske ulykken skjedde. Foto: Privat.

Han er preget etter hendelsen. Samtidig er han kritisk til arrangøren. Grue mener at en ulykke «nesten var dømt til å skje».

– Du tenker der og da at idretten ikke er så viktig. Det er trist. Men jeg vil nesten si at det ikke er overraskende at det kom en ulykke, med så mange deltakere og så mange motorsyklister på så smale veier, forklarer den 28 år gamle triatleten.

Arrangøren Ironman Hamburg opplyser at de samarbeider med lokale myndigheter. De bekrefter også at en motorsyklist er død, og at en deltaker og fotograf er sendt til sykehus hvor de får behandling.

– Helsen og velferden til alle som involvert i arrangementet har øverste prioritet, og vi vil fortsette å produsere det tryggeste arrangementet mulig med alle involverte, skriver arrangøren i en uttalelse.

Mange utøvere

Grue forteller at ulykken skjedde på en tofeltsvei, der utøverne kjørte i begge retninger under konkurransen.

Utøvere på mange forskjellige nivåer var med.

– Det er vanskelig å forholde seg til så mange deltakere på så forskjellige nivåer ute i løypen. Løypene er kanskje ikke helt tilrettelagt for så mange deltakere i tillegg. Ironman har for vane å ha mange deltakere, men det er ekstra mange her, fordi det er EM i full Ironman, forklarer Grue.

Ironman-konkurranser består av 3800 meter svømming, 180 kilometer sykling og 42,2 kilometer løping.