Morgan Andersen saksøker Aftenposten

Tidligere Fredrikstad-direktør Morgan Andersen saksøker Aftenposten for over 3,5 millioner kroner, melder NRK.

Det skjer i forbindelse med avisens artikkel «Ny millionutbetaling granskes» fra 14. desember 2011. Den omtalte Andersens involvering i en kontrakt mellom en estisk fotballspiller og Fredrikstad Fotballklubb i 2007. I saken ble klubben og spilleren mistenkt for å ha unndratt seg store beløp fra beskatning.

– Hvis jeg må bruke ti år på å renvaske meg, så gjør jeg det. Dette er viktig for meg og alle som er rundt meg, og det kommer til å bli fullført. Vi mener saken inneholder feil og usannheter fra ende til annen, sier Morgan Andersen til NRK.

Aftenposten ble senere felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for ikke å ha latt Andersen komme til orde og for å ha tatt for få forbehold da saken ble publisert.

I søksmålet krever Andersen i overkant av 3,5 millioner kroner for tort og svie. Det er Aftenpostens advokat, Jon Wessel Aas, som bekrefter summen.

– Aftenposten har ikke gjort noe annet enn normal dekning av denne typen saker, hvor man fortløpende justerer og korrigerer informasjon med kommentarer fra de det gjelder. Dette var en dekning av en sak som gikk i løpet av ett døgn, hvor alle synspunkter er kommet fram. Det er vanlig nyhetsformidling, sier advokat Aas til NRK. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2