Moan tapte gullduell på oppløpet

Magnus Moan måtte se seg slått i spurten mot franske Jason Lamy Chappuis, men sikret norsk VM-sølv i lagkonkurransen i kombinert søndag.

Jørgen Graabak, Håvard Klemetsen og Magnus Krog gikk også på det norske laget. Norge lå på fjerdeplass etter hoppingen og startet 50 sekunder etter ledende Japan i langrennet.

– Jeg har underskudd på suksess for tiden og spesielt i mesterskap. Jeg har så lyst til å lykkes. Det er så mange som står på rundt oss for at vi skal lykkes, men vi får det ikke helt til. Det er synd. Det var nære, sa en skuffet Moan til NRK.

– Vi skal være litt irritert siden vi hadde sjansen på gull, men vi skal ta med oss dette sølvet. Med det utgangspunktet vi hadde før start skal vi være kjempefornøyd, mente Klemetsen.

Østerrike tok tidlig kommandoen på stafetten. Ved første veksling lå østerrikerne seks sekunder foran Graabak på annenplass, mens Christopher Gruber økte avstanden til over 20 sekunder på annen etappe. Klemetsen gikk den etappen for Norge.

Magnus Krog leverte en sterk tredje etappe, og sammen med Japan og Frankrike tok han igjen Østerrikes forsprang. Norge vekslet på tredjeplass, og fem lag kjempet i toppen på siste etappe. I den siste motbakken rykket Norges ankermann Magnus Moan og skaffet seg en luke. Kun Frankrike klarte å henge med, og kampen om gullet sto mellom Moan og Chappuis. Moan var først inn på oppløpet, men stivnet i spurten og ble slått av franskmannen. Bronsen gikk til USA. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2