Müller slo ut Nadal i uforglemmelig tennisdrama

Gilles Müller (34) fra Luxembourg slo ut selveste Rafael Nadal i en episk tenniskamp i Wimbledon.

UTE: Rafael Nadal vinker til publikum etter å ha blitt slått ut av årets Wimbledon-turnering. Foto: Glyn Kirk
UTE: Rafael Nadal vinker til publikum etter å ha blitt slått ut av årets Wimbledon-turnering. Foto: Glyn Kirk

Etter å ha rotet bort fire matchballer, kunne Müller omsider sikre avansementet til kvartfinalen da Nadal slo ballen ut halvannen time etter at Müller hadde misbrukt sin første matchball.

Annenseedede Nadal tok tapet med stil, gratulerte sin overmann og fulgte opp med å signere autografer etter maratonkampen som varte i fire timer og 48 minutter.

– Sliten. Det ble en lang kamp. Jeg ledet med to sett, men Rafa hevet sitt spill og slo tilbake. Jeg hadde fire matchballer som jeg ikke tok vare på. Da er det godt å vinne kampen, sa Müller til Eurosport om hvordan han hadde det etter den uforglemmelige matchen.

Først med 15–13 i femte sett var det utrolige tennisdramaet i London over og en utslitt Müller kunne juble over plass i kvartfinalen. Det er første gang spilleren fra Luxembourg spiller Wimbledon-kvartfinale. Tidligere i år har veteranen vunnet to turneringer.

Müller vant de to første settene 6-3, 6–4. Nadal slo tilbake med å vinne 6-3, 6–4 i de to neste settene. Det femte settet så aldri ut til å ende, før Nadal slo for langt.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2