Millar med til OL på hjemmebane

Proffsyklisten David Millar, som innrømmet dopingbruk i 2004, var onsdag blant de utvalgte til Storbritannias lag for fellesstarten i OL.

Millar utgjør det britiske laget sammen med verdensmester Mark Cavendish, Chris Froome, Ian Stannard og Bradley Wiggins.

Fellesstarten er 250 kilometer lang og er lagt i Sentral-London på OLs første konkurransedag 28. juli. Froome og Wiggins skal også konkurrere på tempo 1. august.

– Storbritannia viste i 2008 at landet er en verdensleder innen sykling. Alle de utvalgte har mye potensial, som vi håper vil gi Storbritannia en «flying start» med suksess fra dag én i OL, sa britenes OL-sjef Andy Hunt.

35-årige Millar kan delta etter at utestengelsen på livstid fra Den britiske olympiske komité ble erklært ugyldig av Idrettens voldgiftsrett (CAS) i april. Han erkjente bloddoping og bruk av EPO i 2004.

– Jeg gleder meg enormt. Jeg har allerede mistet to OL. Første gang var jeg så langt unna en sportsmann du kan være, men det var hardere ikke å kunne være med i Beijing. Jeg er stolt over å kunne passe inn i laget uten at jeg blir til hinder for noen. Målet er å kunne hjelpe Mark (Cavendish) til gullmedaljen, sa Millar etter OL-uttaket. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2