I GRØFTEN: Andreas Mikkelsen kjørte i grøften på den andre fartsprøven fredag.  AFP PHOTO / JOSEP LAGO
I GRØFTEN: Andreas Mikkelsen kjørte i grøften på den andre fartsprøven fredag. AFP PHOTO / JOSEP LAGO

Mikkelsen kjørte i grøften

Andreas Mikkelsens seiersambisjoner endte med ødelagt bil i en grøft i Rally Wales fredag.

Allerede på den andre prøven var årets siste VM-runde over for Mikkelsen som debuterte på veiene i Wales som 17-åring i 2006. VW-føreren har allerede sikret seg tredjeplassen i årets VM.
– Jeg kom for fort og bremset for sent inn i en høyresving og gikk i grøfta ... må sjekke hvordan det gikk med bilen. Tapte over to minutter, skrev Mikkelsen på Twitter.

Det endte med at bilen ikke var kjørbar for flere prøver fredag, men nordmannen satser på å få kjørt resten av rallyet lørdag og søndag. Han får fem minutters tillegg på hver eneste prøve han ikke fullfører, og sammenlagtkampen i Wales er uansett over.

VM-vinneren Sebastien Ogier, lagkamerat med Mikkelsen i VW-laget, dominerte de første prøvene. Etter første dag og åtte prøver leder franskmannen med 6,6 sekunder foran finske Jari-Matti Latvala, også han i en VW Polo.

Mads Østberg i sin Citroën henger noenlunde bra med. Han var halvveis på prøvene fredag inne på tredjeplassen, men måtte se både Mikko Hirvonen og briten Krise Meeke foran seg på etter endt etappe. Han er 1.22,2 bak lederen og har 9,4 sekunder opp til Hirvonen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2