Merkedag starter på benken

Fredrik Semb Berge er eneste debutant fra start for Norge mot Sør-Afrika tirsdag. På benken sitter seks mann veldig klare for å oppleve en merkedag.

– Jeg er stolt over å ha kommet på landslaget, og dette gir mye motivasjon videre. Det vil bety mye for meg å ta på drakten og synge nasjonalsangen, selv om det blir fra benken, sier Jørgen Horn til NTB.

– Å komme på landslaget er noe alle fotballspillere ser fram til, men jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det, for det har skjedd mye i karrieren min det siste året, sier Ruben Kristiansen, som på kort tid har tatt steget fra 2. divisjon til fast venstreback i Tromsø og nå landslagsdebut.

Egil «Drillo» Olsen har gjort det klart at alle i troppen vil få spille i løpet av kampene mot Sør-Afrika og Zambia, og han akter også å bruke alle de seks tillatte byttene tirsdag. Det betyr i så fall minst fire debutanter til. Bare to mann på benken har landskamper fra før, henholdsvis to (Magnus Lekven) og én (Jo Inge Berget). Også André Hansen, Mohammed Fellah, Yann-Erik de Lanlay og Marcus Pedersen er mulige debutanter.

Heller ikke i elleveren som starter er det all verden med landslagsrutine.

– Vi møter to gode lag og kommer sikkert til å få kjørt oss, men jeg er sikker på at vi vil få se aggressive og innbitte unggutter som er innstilt på å gjøre godt fra seg, sier den nysignerte Strømsgodset-stopperen Horn. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2