Målfest da Lillestrøm slo Fredrikstad

Lillestrøm sprudlet offensivt og nettet fire ganger, men også vertene Fredrikstad bidro til målfest i mandagens 3-4-kamp i eliteserien.

Begge lag sliter i bunnen av eliteserien, og med seieren gikk Lillestrøm forbi Fredrikstad på tabellen. Vertene klarte ikke å vedlikeholde formen som har gitt to strake seirer før mandagens kamp.

Den åpnet med høyt tempo, men det tok en drøy halvtime før scoringskontoen ble åpnet. Erling Knudtzon, for anledningen omskolert til spiss, var en stadig trussel mot FFK-forsvaret og fikk lønn for strevet da han satte inn både 1-0 og 2-0 i løpet av tre minutter.

Lillestrøms 17-årige reservekeeper Jacob Faye-Lund fikk en tøff dag på jobben etter at han kom inn for en skadd Sead Ramovic i det 30. minuttet. Like før pause var han på bærtur da Tarik Elyounoussi headet inn 1-2-reduseringen. Unggutten ble forstyrret av Elyounoussi, men var heller ikke patent da han slapp inn Benjamin Dahl Hagens innlegg like etter hvilen.

Heldigvis for Faye-Lund hadde han målfarlige lagkamerater med seg på Fredrikstad stadion. Petter Vaagan Moen vartet opp med et kunststykke da han dro seg lekent inn fra kanten og skrudde ballen i lengste kryss etter 52 minutter. Pálmi Pálmason var ikke mye dårligere da han klinket et volleyskudd inn i motsatt hjørne til 4-2 fem minutter senere.

Kampen hadde brått eksplodert, og FFKs midtbanemann Etzaz Hussain ville også forsøke seg fra distanse etter en times spill. Han klinket til fra 20 meter, og nok en gang bommet Faye-Lund. Sisteskansen fikk bare en hånd på ballen som traff midt i mål. Men resten av kampen holdt han buret rent, og dermed kunne LSK innkassere en etterlengtet seier. (©NTB)