Casper Ruud. Her under Australian Open. Foto: Greg Wood
Casper Ruud. Her under Australian Open. Foto: Greg Wood

Maktdemonstrasjon sendte Casper Ruud til kvartfinale

Roberto Carballes Baena ble en lett match for Casper Ruud i ATP 250-turneringen i Buenos Aires. Nordmannen vant overlegent mot spanjolen med sifrene 6-1, 6–0.

Onsdagens seier er hans tredje strake så langt i ATP-turneringen i den argentinske hovedstaden, og han er nå klar for kvartfinalen i turneringen. Der skal han møte Dusan Lajovic, som er rangert som nummer 23 i verden. Serberen er seedet som nummer tre i turneringen.

Ruud er nummer 45 i verden, så nordmannen kan dermed vente seg hard motstand fredag. Dersom Ruud fortsetter å imponere i turneringen er det bare spørsmål om tid før han overgår far Christian Ruuds rankingrekord på 39.-plass fra 1995.

21-åringen fra Oslo viste et glimrende forehand-spill i matchen mot Carballes Baena, som er nummer 88 i verden, og han brukte under en time på å slå ham.

– Det var en veldig god kamp. Det er noe av det bedre jeg har sett ham spille. Så det lover godt, sier trener og pappa Christian Ruud til VG.

Etter to game i første sett sto det 1-1, men etter det startet Ruud storspillet. Kampens andre game var det eneste Carballes Baena vant i kampen.

Pappa Ruud mener sønnen har klar mulighet til å vinne kvartfinalen dersom han spiller som han gjorde onsdag.

– Men Lajovic har et veldig høyt toppnivå, og har også spilt bra i januar. På topp blir han vanskelig å slå, så det er litt avhengig av dagsformen til begge, sier han til avisen.

Torsdag ettermiddag/kveld skal Ruud, sammen med doublepartner Jaume Munar, møte Marcelo Demoliner og Matwe Middelkoop.

Mer innhold fra TV 2