Tata Steel Masters:

Magnus Carlsen vant etter gavepakke

32-åringen har snudd turneringstrenden.

Få med deg neste runde av Tata Steel tirsdag fra kl. 14:00 på TV 2 Sport 2 eller TV 2 Play.

Poengsankingen fortsetter for den norske sjakkstjernen i Nederland. Magnus Carlsen tok sin andre strake seier i Tata Steel i sitt parti mot Fabiano Caruana.

En stor tabbe fra Caruana gjorde at avgjørelsen kom raskere enn antatt. Carlsen selv kunne ikke tro motstanderens feilvurdering.

– Han kollapset med en gang. Jeg satt der og undret «har jeg oversett noe», men tenkte jeg ikke kunne bruke for lang tid på det, kommenterte verdensmesteren i intervju med TV 2 etter seieren.

Nordmannen ser nå lysere på de kommende dagene av turneringen.

– Av de antatte favorittene har jeg bare So igjen, så det burde være gode sjanser til å spille en rimelig turnering i alle fall. Så får vi se hvor langt jeg eventuelt holder, men jeg er i hvert fall på god vei til å redde turneringen til noe som jeg kan være bekjent av. Det er jeg fornøyd med.

Kjempetabbe

Carlsen hadde på forhånd pekt ut Caruana som en av forhåndsfavorittene i turneringen. Med sorte brikker var det forventet at nordmannen kom til å ha en tung dag på jobb mot den tidligere VM-utfordreren.

En gavepakke av de sjeldne gjorde likevel at partiet tok en brå slutt. En massiv feilvurdering av Caruana gjorde prosentene gjorde et kjempebyks i Carlsens favør.

Etter feilvurderingen var det ingen vei tilbake for den amerikanske toppspilleren. Carlsen dro i land seieren uten større dramatikk.

Sjakkessets spill etter tabben møtte ros i TV 2s sjakkstudio.

– Måten han håndterer Caruanas feiltrekk på har vært eksemplarisk. og Caruana har ingen måte å redde inn stumpene på. Alt er i Carlsens favør, kommenterte sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

Klatrer på tabellen

Snuoperasjonen har ført til at håpet om turneringsseier fortsatt er i live, selv om han fortsatt ligger utenfor pallen totalt.

Nordmannen avhenger av at 18 år gamle Nodirbek Abdusattorov senker tempoet.

Usbekeren spilte remis i sitt parti, men ligger fortsatt 1,5 poeng foran Magnus Carlsen på tabellen. Med fem gjenstående runder, må Carlsen fortsette seiersrekken for å vinne totalt.

Neste runde i Tata Steel starter på tirsdag. Da møter Magnus Carlsen Dommaraju Gukesh med hvite brikker.

Få med deg neste runde av Tata Steel tirsdag fra kl. 14:00 på TV 2 Sport 2 eller TV 2 Play.