Champions Chess Tour-finalen:

Magnus Carlsen tar sin andre strake matchseier

Trengte bare tre partier for å avgjøre mot Arjun Erigaisi.

Følg tredje dag av finalen i Champions Chess Tour onsdag fra kl. 20:30 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.

Det ble en nok en god dag på jobben for 31-åringen i andre dag av Champions Chess Tour-finalen. Etter tre spilte partier for kvelden, var matchen avgjort.

Det er tredje gang de siste månedene at Carlsen har hatt full kontroll mot unge Arjun Erigaisi. Nok en gang vaklet den talentfulle inderen i møte med sjakkesset.

Verdensmesteren var i godt humør i vinnerintervjuet etter matchen, men er fortsatt misfornøyd med det han anser som uforståelige tabber.

– Jeg sitter og bukker hvert parti. Jeg føler meg bra, og grunnleggende er spillet ganske greit. Jeg følte hvertfall jeg hadde en god dag i dag etter at jeg hadde bukket i siste partiet, smiler Carlsen.

Du kan se Jon Ludvig Hammers oppsummering av Carlsens partier i videoen under:

Kampen var ikke uten sjanser for Erigaisi. Etter å ha tapt mot Carlsen i første parti, reddet han remis med godt forsvarsspill i parti to.

I tredje match så det lenge ut som inderen skulle vinne, men unøyaktig spill gjorde at Carlsen greide å snu partiet.

Seieren gjør at Carlsen står med to strake seiere og seks poeng av seks mulige i Champions Chess Tour-finalen. Jan-Krzysztof Duda vant sin match mot Sjakrijar Mamedjarov, og deler dermed ledelsen med nordmannen.

På onsdag møtes Mamedjarov og Carlsen. Carlsen starter med de hvite brikkene.

Følg tredje dag av finalen i Champions Chess Tour onsdag fra kl. 20:30 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.