Champions Chess Tour-finalen:

Magnus Carlsen overkjørte feltet

Fullførte turneringen med hevnseier over Jan-Krzysztof Duda.

Verdensmesteren kronet til slutt verket i sin siste match i San Francisco. Magnus Carlsen går ut av Champions Chess Tour-finalen uten et eneste matchtap.

31-åringen er storfornøyd med eget resultat. En selvkritisk Carlsen forteller likevel at han er noe skuffet over at det ikke ble full pott.

– Jeg er alltid litt skuffa over de gangene jeg ikke vinner. Det var et løpersluttspill unna perfekt score, men ellers var det for det meste ganske bra, konkluderer 31-åringen om eget spill.

Hevnet seg mot rivalen

På den avsluttende turneringsdagen fikk Carlsen muligheten til å hevne forrige måneds matchtap mot Jan-Krzysztof Duda. Den gangen slo polakken ut Carlsen i semifinalen av Aimchess Rapid.

Nå var Duda sjanseløs i oppgjøret. Carlsen endte med to seiere og to remis.

Han mener likevel at det skal mer til enn én matchseier før Duda-revansjen virkelig er oppnådd.

– Å vinne én gang er ikke revansj. Jeg ble slått ut av World Cup av ham, og det vil jeg aldri få revansj for i min bok, gliser Carlsen.

Seieren var allerede i boks etter lørdagens match. Seier mot Rameshbabu Praggnanandhaa gjorde at ingen kunne ta verdensmesteren igjen på tabellen.

Med 20 poeng av 21 mulige var Carlsen like ved full uttelling. Prestasjonen er fire poeng høyere enn den forrige rekorden i årets tour, som var satt av Carlsen selv i august.

Du kan se Jon Ludvig Hammers oppsummering av den siste matchen i videoen under:

31-åringen har vunnet over 2,4 millioner norske kroner totalt i Champions Chess Tour 2022. Over 495 000 kroner kom fra tourfinalen alene.