Magnus Carlsen og ministre besøkte barne-sjakkturnering i Bærum

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen, statsminister Erna Solberg og kulturminister Thorhild Widvey spilte søndag et parti sjakk mot elever ved Norges Toppidrettsgymnas og deltakere i barnesjakkturneringen Dragulf.

Rundt 150 forventningsfulle sjakk-nybegynnere på mellom seks og ti år fra Oslo, Asker og Bærum og et uvisst antall foreldre overvar seansen, som foregikk på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum i Akershus.

Linnea Tryggestad (8) og toppidrettsgymnas-elev Jon Machlik (17) ble slått av sjakkverdensmester Magnus Carlsen og statsminister Erna Solberg (H).

– Det ble et morsomt parti. Jeg vet at det er mange her i dag som liker godt å spille sjakk, og mange av barna som er her i dag kommer til å bli veldig gode, sa Magnus Carlsen.

– Jeg er imponert over deres fulle overblikk over brettet, uttalte statsminister Solberg om sine motspillere etter partiet.

Partiet mellom Ivar Opheim Barmen (10) sammen med toppidrettsgymnas-elev Lasse Bjørn (16) og kulturminister Thorhild Widvey (H) endte med remis. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2