Magnus Carlsen knuste Arjun Erigaisi i kvartfinale

Den indiske superstjernen gikk glipp av gyllen mulighet.

Se semifinalen av Champions Chess Tour: Aimchess Rapid onsdag fra kl. 17:30 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.

Verdensmesteren er klar for semifinale i Aimchess Rapid. Seieren mot Erigaisi kom etter én remis og to strake seiere.

Etter å ha hatt gode sjanser fra start, kollapset 19-åringen. Carlsen hadde full kontroll i de resterende matchpartiene.

31-åringen fortsetter kritikken av eget spill, selv etter at matchseieren var i boks.

– Det har gått ganske dårlig til nå i turneringen, så forhåpentligvis var det bunnpunktet, smiler Carlsen og refererer til dagens første parti.

Nordmannen greide til slutt å berge seg. Sjakkesset var ikke veldig overrasket over at han fikk muligheten til å redde halvpoenget:

– Det blir typisk sånn. Når det blir lite tid og du skjønner at du er i ferd med å ta ledelsen. Det greide jeg heldigvis å utnytte til en viss grad.

Jan-Krzysztof Duda, som møtte Vidit Gujrathi, tok en overlegen matchseier i sin del av turneringstreet. Dermed blir det toppoppgjør mellom Duda og Carlsen i semifinalen på onsdag.

Gikk glipp av kjempesjanse

Arjun Erigaisi, som ble overkjørt av Carlsen i forrige tourfinale, fikk en vinnende fordel i matchåpningen. Seieren greide han imidlertid ikke å hale i land.

31-åringen reddet remis i en vanvittig snuoperasjon. Han slo deretter hardt tilbake i et knusende andreparti.

– Magnus stiller med en god forberedelse og gjør ingen feil, kommenterte Jon Ludvig Hammer i TV 2s sjakkstudio etter at partiseieren var et faktum.

Deretter var det grei skuring til matchseier. Carlsen fikk raskt en kjempefordel i tredje parti, og så seg deretter aldri tilbake.

Se semifinalen av Champions Chess Tour: Aimchess Rapid onsdag fra kl. 17:30 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.