GRUNN TIL Å SMILE: For Magnus Carlsen. Foto: ARUN SANKAR
GRUNN TIL Å SMILE: For Magnus Carlsen. Foto: ARUN SANKAR

Magnus Carlsen fortsatt i ledelsen i VM i hurtigsjakk: – Jeg var gigaheldig

Magnus Carlsen fortsetter storspillet i VM i hurtigsjakk. Nordmannen leder foran siste dag og har stadig ikke tapt.

Carlsen har 7,5 poeng og ligger alene på topp. De siste fire rundene spilles onsdag. Han avsluttet andre dag med seier over georgiske Giga Quparadze med svarte brikker.

– Jeg var gigaheldig med trekningen i siste runde. Ellers var det så som så. Første parti var bra, men så ble det for tafatt mot Dubov. Siste parti var dårlig. Jeg var sliten, men jeg rodde det i land. Jeg får prøve å komme meg til i morgen, oppsummerer Carlsen overfor rettighetshaver NRK.

Nå har Carlsen alt i egne hender før siste dag.

– Veldig deilig å få den siste seieren. Nå vet jeg i hvert fall at de andre må slå meg i morgen, legger han til.

Før siste parti hadde han vunnet én gang og spilt to remis. Carlsen åpnet tirsdagens runder med en overbevisende seier over nederlandske Jorden van Foreest, før det ble remis både mot Vladimir Fedosejev og Daniil Dubov.

Fedosejev en av dem som har gått ut av det russiske sjakkforbundet etter at landet invaderte Ukraina.

23-år gamle Van Foreest er godt kjent for Carlsen, og han hjalp nordmannen i opptakten til den siste VM-kampen i klassisk sjakk.

Den norske verdensmesteren er en av gullfavorittene i turneringen i den kasakhstanske byen Almaty. Han kom inn i andre dag med fire av fem seirer mandag.

Carlsen har vunnet VM i hurtigsjakk tre ganger siden 2014. Carlsen ble nummer tre i fjor da Nodirbek Abdusattorov (18) stakk av med tittelen. Han knuste unggutten fra Usbekistan mandag. Abdusattorov er også med i tetkampen.

Det er knyttet spenning til om Carlsen vil spille om han skulle møte amerikanske Hans Niemann i løpet av turneringen. Niemann har stevnet Carlsen og en rekke andre sjakkprofiler som følge av at de har anklaget ham for juks. Carlsen har til nå nektet å spille mot Niemann de gangene de har møttes.

(©NTB)