Mads Østberg inn i stjerneklassen med Citroën

Mads Østberg la ikke skjul på at han var mektig stolt etter å ha inngått avtale med Citroën-teamet for 2014. Han tar med det skrittet inn i rallysportens stjerneklasse.

Den kontrakten han har inngått betyr at han kommer til å kjøre samtlige 13 VM-runder sammen med kartleser Jonas Andersson neste år. Han skal kjøre en Citroën DS3 WRC. De to andre fabrikkjørerne i teamet er Kris Meeke og Khalid Al Qassimi.

– Jeg er veldig glad og stolt, for det er stort å bli en del av Citroën-laget. Dette laget har jo vært dominerende i rallysirkuset i mange år, sier Østberg i en pressemelding.

– Målet for sesongen er å levere mange gode resultater og å vinne løp. Jeg skal jobbe knallhardt for å få det til, sier han.

Østberg kjørte sin første VM-runde i rally allerede i 2006, men han fikk ikke sin første kontrakt som fabrikkjører før i år. Han regnes for å være en sjåfør som trives på de fleste underlag, og i 2013-sesongen kjørte han til VM-poeng i samtlige 13 runder for Ford.

Tidligere har Petter Solberg vært fabrikkjører for både Subaru og Ford. Han er Norges eneste rallyverdensmester etter seieren i 2003. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2