EM I FARE? Christian Sørum og Anders Mol kan miste EM. Foto: Florian Schroetter
EM I FARE? Christian Sørum og Anders Mol kan miste EM. Foto: Florian Schroetter

Må trekke seg etter Mol-sykdom – usikkerhet rundt EM

Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum har trukket seg fra denne ukens verdenstourturnering i tyske Hamburg.

Årsaken er at Mol sliter med sykdom. Det bekrefter pappa og landslagssjef Kåre Mol til NTB fredag morgen.

Allerede torsdag ble det kjent at det var sykdom i den norske leiren i Hamburg. Det tvang Mol og Sørum til å trekke seg fra puljespillskampen mot nederlenderne Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen.

Samtidig ble det uttrykt håp om at sykdomssituasjonen kunne bedre seg såpass at de norske stjernene kunne spille sine to planlagte kamper fredag. Slik blir det ikke.

– De spiller ikke turneringen, men må dessverre stå over. Sånn er det i sandvolleyball. Her har man ingen innbyttere. Når en av spillerne nå har blitt syk, og jeg kan bekrefte at det er Anders, er det ikke forsvarlig å spille, sier Kåre Mol til NTB.

– Jeg har høy feber, og vondt i halsen. Men nå er jeg forhåpentligvis på bedringens vei, sier Anders Mol til TV 2.

– Dette er selvsagt ikke bra så kort til før EM, men antibiotika og ro de kommende dagene vil forhåpentligvis hjelpe.

Wien-suksess

Han sier at helsesituasjonen til sønnen er «OK», men at han som torsdag har feber. Håpet er at en antibiotikakur raskt skal gjøre situasjonen bedre.

Mol og Sørum sto i utgangspunktet oppført med kamper mot brasilianske Bruno Schmidt/Saymon og ytterligere én motstander fredag. Den første kampen skulle etter planen startet klokken ti på formiddagen.

Sørum og Mol kommer til Hamburg rett fra nasjonscupspill i Wien i forrige uke. Der gikk det norske laget helt til topps. Med seg der hadde de olympiske mesterne Mathias Berntsen og Hendrik Mol.

Programmet fortsetter i tillegg å være tett for Norges største sandvolleyballstjerner i tiden som kommer. Umiddelbart etter den pågående eliteturneringen i Hamburg skal duoen etter planen kjempe om en ny EM-tittel. Den forrige vant de i Wien for ett år siden.

EM-usikkerhet

Årets europamesterskap avvikles i München. Om sykdomssituasjonen som har oppstått får konsekvenser for deltakelsen, er inntil videre usikkert.

– EM starter allerede tirsdag. Sånn sett er det selvfølgelig kjedelig at det blir sykdom nå, sier Kåre Mol.

– Er du bekymret for EM-deltakelsen?

– Som trener er man alltid bekymret. Vi får bare håpe antibiotikaen virker fort, svarer treneren.

Sørum usikker på hva som skjer med EM

Også makker Christian Sørum er usikker.

– Hva kan du si om formen til Anders?

– Jeg fikk så vidt sett han i dag tidlig, men han var ikke helt i slag i dag heller. Fortsatt høy feber og har sovet dårlig i natt også.

– Hva er status med tanke på EM neste uke?

– Det er jo ikke optimalt. EM begynner allerede på tirsdag. Vi skulle gjerne fått trent og spilt kamper. Vi var også i god flyt med turneringsseier i forrige uke. Nå blir den flyten brutt opp. Får bare satse på at han blir bedre de kommende dagene.

– Virker det realistisk at han skal bli i toppslag i tide?Jeg vet ikke hvor lang tid dette tar. Hvis man har kraftig feber så må man ta det rolig de neste dagene uansett. Så vi får bare se.

– Hvordan forbereder du deg nå uten partneren din?

Jeg må trene alene. Jeg og Kåre er på vei til banen nå for en liten balløkt. For meg blir det å trene alene med Kåre. Kanskje er jeg heldig og får med meg noen sparringspartnere.

Det er ikke første gang at Mol og Sørum må trekke seg fra en turnering denne sesongen. For en måned siden måtte de avbryte spillet i sveitsiske Gstaad.

(©NTB)