Lyon økte luken

Serieleder Lyon slo tittelforsvarer Montpellier 1-0 på hjemmebane og sikret seg fem poengs luke i fransk 1. divisjon lørdag.

Avstanden økte med tre poeng ettersom Paris Saint-Germain skuffet og tapte 1-2 for Nice på bortebane. Dagen før klarte serietoer Saint-Étienne bare 0-0 mot Ajaccio.

Bafetimbi Gomis ble matchvinner for Lyon med sin scoring etter 26 minutter. Det var hans fjerde fulltreffer på like mange dager. Onsdag vartet franskmannen opp med hattrick i 4-1-seieren mot Marseille.

– Det var en vanskelig kamp. Vi styrte kampen før pause, men var ikke like solide i annen omgang siden Montpellier ble bedre og var mer aggressive, sa Lyon-trener Remi Garde etter seieren.

Marseille kan redusere Lyons luke til to poeng med borteseier mot Brest søndag.

For PSG gikk det ikke på skinner i Nice. Éric Bauthéac gjorde 1-0 for vertene kvarteret før slutt, men Zlatan Ibrahimovic så ut til å berge ett poeng med sin utligning i det 83. minutt. Kort tid etter sørget imidlertid Valentin Eysseric for 2-1 til Nice. På overtid fikk bortelaget Blaise Matuidi utvist for sitt annet gule kort. (©NTB)