Lundanes konkurrerer igjen på norsk jord

Orienteringsløperen Olav Lundanes måtte kaste inn håndkleet. Han var sliten og tok en pause på forsommeren, men nå er han på vei tilbake igjen.

Søndag stiller han i høstløpet til Holleia, mens landslagskollegene hans konkurrerer i World Games i Colombia. Verken det er VM i Finland fikk Lundanes med seg.

For arrangørene av Holleias høstløp er det selvsagt kjempemoro at den tidligere verdensmesteren valgte deres løp til å gjøre comeback på norsk jord, og Lundanes selv ser fram til å trekke startnummeret på seg igjen.

– Jo, dette gleder jeg meg til, sier Lundanes. Han herjet med konkurrentene i 2012-sesongen, og nå er selvsagt målet å komme tilbake på det nivået han var.

Det er klassisk nordisk langdistanseorientering som står på programmet i Holleia sørvest for Hønefoss, og da passer det selvsagt at kongen av langdistanseorientering stiller til start.

Olav Lundanes vant sitt foreløpig siste VM-gull nettopp på langdistansen. Da han gikk til topps i mesterskapet i Sveits i fjor imponerte han virkelig. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2