Lundanes fører an i O-ringen

Olav Lundanes delte seieren på tirsdagens etappe i O-ringen med Thierry Gueorgiou. Dermed leder nordmannen fortsatt i sammendraget i eliteklassen.

Lundanes fikk fem sekunds forsprang til den franske utfordreren mandag, og han lot seg ikke overvinne tirsdag heller. På mellomdistansen kjempet duoen hele veien inn, og til slutt var det ikke mulig å skille de to orienteringsløperne.

– Det var herlig å ta inn noen sekunder på slutten, slik at kom inn på lik tid. Det er viktig ikke å bli slått, smilte Lundanes etter målgang.

Gueorgiou måtte tåle en bom som kostet dyrebare sekunder på 19. post. Lundanes' prestasjon svingte også litt, selv om han valgte det sikre foran det usikre i strandterrenget.

– Jeg bommet vel omtrent 30-40 sekunder totalt i dag. I tillegg tok jeg det litt rolig mot noen av de mest krevende postene, sier den ubeseirede nordmannen.

Tirsdag fikk han besøk av landsmannen Anders Tiltnes på seierspallen. Tyrving-løperen står med én tredje- og én sjetteplass så langt og er nummer fire i sammendraget i verdens største orienteringskonkurranse. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2