LSK må nedbemanne

Lillestrøm har økonomiske utfordringer. Det betyr kostnadskutt, omorganisering og kutt i administrasjonen.

– Størstedelen av kostnadene våre er personalkostnader og vi ser derfor ingen annen mulighet enn å redusere personell. Dette er selvfølgelig en tung avgjørelse, men med et underskudd med oss fra 2013 er vi nødt til å ta krevende grep for å gå i balanse i inneværende år, sier daglig leder Anita Westby.

LSK sendte fredag ut pressemelding om kuttrunden som venter på Åråsen. Klubben har skuffet sportslig år etter år, selv om man har spilt 40 år sammenhengende på øverste nivå i norsk fotball.

– Markedet for fotballen er generelt krevende, og for LSK er det en kombinasjon av sportslig resultater som har uteblitt og et tøffere sponsormarked. Vi har ikke klart å tilpasse kostnadsnivået raskt nok i henhold til reduserte inntekter. Nå må vi være realistiske og ta ansvar for å komme oss i balanse. Kostnadskutt er et virkemiddel samtidig som vi også må jobbe for å øke inntektene våre, sier Westby.

Til Romerikes Blad forteller Westby at det blir omfattende kutt.

– Jeg kan bekrefte at vi må kutte mellom seks og åtte millioner kroner. Dette skal fordeles mellom sport og administrasjon, sier Anita Westby. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2