LSK må betale kompensasjon til konkursbo

Lillestrøm må ut med kompensasjon for de to spillerne klubben hentet fra Lyns konkursbo, skriver Finansavisen.

Lillestrøm tapte spillertvisten i retten. Der har konkursboet til FC Lyn Oslo vunnet fram for sitt syn. – Dommene bekrefter at et konkursbo har rett til å forfølge de krav og rettigheter en konkursrammet klubb har relatert til klubbens spillere. Det er ikke slik at andre klubber bare kan forsyne seg av spillere gratis etter en fotballkonkurs, sier bostyrer og partner Erling Opdal i Ræder til Finansavisen.

Både i Nedre Romerike tingrett og i Eidsivating lagmannsrett vant konkursboet fram med sitt syn. Molde har tidligere betalt for Daniel Chima Chukwu, mens dommen også vil kunne få konsekvenser for Sønderjyske (Arnar Darri Pétursson), Sogndal (Vegar Gjermundstad), Hønefoss (Alexander Groven) og Strømmen (Gøran van den Burgt).

Tvisten med LSK sto om trenings- og utdanningskompensasjon for spillerne Mads Dahm og Tom Sadeh. Eidsivating tilkjente Lyns konkursbo 431.667 kroner i trenings- og utdanningskompensasjon fra Lillestrøm Sportsklubb AS, og boet jakter i tillegg på til sammen 1,2 millioner fra Sønderjyske, Sogndal, Hønefoss og Strømmen.

Lillestrøm argumenterte for at Dahm og Sadeh var under oppsigelse og ikke var tilbudt nye kontrakter fra Lyns konkursbo. Motparten argumenterte for at spillerkontraktene «er et aktivum som kan realiseres og som har stor betydning for et konkursbo». Partene må bære egne sakskostnader ettersom tilsvarende problemstilling ikke har vært prøvd for retten. LSK-leder Torgeir Bjarmann hadde ikke lest dommen da Finansavisen var i kontakt med ham tirsdag.

– Vi anser denne dommen som en seier. Dersom den blir rettskraftig, gir dommen et godt grunnlag for å gå videre med kravene mot de andre klubbene, sier prosessfullmektig og Ræder-partner Erik Råd Herlofsen til Finansavisen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2