Lorenzo sikret VM-tittelen

Jorge Lorenzo kjørte inn til 2.-plass i Australias Grand Prix søndag og sikret VM-tittelen i MotoGP-klassen i roadracing. Det var den 25-årige Yamaha-førerens annen tittel.

Dramatikken var unnagjort tidlig i sesongens nest siste VM-runde. Dani Pedrosa var den eneste som kunne true Lorenzo, men han veltet allerede på løpets fjerde runde. Han holdt på å ta med seg Lorenzo da han veltet, men da VM-lederen kom seg unna hadde han fri vei mot tittelen.

Lorenzo kjørte problemfritt inn til 2.-plass bak hjemmefavoritten Casey Stoner, som legger opp ved sesongslutt. Han henrykket publikum med seier i sitt siste løp på hjemmebane.

Lorenzo kjørte over mål ni sekunder etter Stoner, på ett hjul og en triumferende neve i været. I depotet feiret han ved å spinne til han var omhyllet av røyk mens hjelperne hoppet og danset omkring ham.

– Jeg er veldig, veldig glad over denne tittelen, for vi vet hvor vanskelig det er å konkurrere med førere som Casey og Dani og med et lag som Honda. Det er veldig vrient, sa Lorenzo.

– Du må prestere jevnt på et høyt nivå, aldri gjøre feil og alltid sørge for å komme i mål. Dette er en spesiell dag for meg. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2