Løperne fortsatt ikke fornøyde og står på kravet

Verdens beste langrennsløpere står på kravet og flertallet vil boikotte fredagens prolog hvis FIS ikke endrer løypa under hele verdenscupavslutningen i Falun.

Det ble konklusjonen etter utøvernes møte torsdag kveld. Først fredag morgen avgjør løperne i langrennsverdenscupen om de starter i helgens tre avslutningsløp i langrennsverdenscupen. FIS vil endre på løypa, men ikke før til lørdagens fellesstart. De håper at løperne stiller opp til fredagens prolog. Håpet kan bli forgjeves.

– Et klart flertall gikk inn for å nekte fredagen prolog hvis de ikke endrer løypa, sa løperens representant Kikkan Randall til Adresseavisen.

FIS står overfor et ultimatum og må komme med et utspill som løperne skal ta stilling til fredag morgen.

– Jeg tipper det blir opp til hver enkelt om de starter eller ikke, sa FIS' langrennsdirektør Pierre Mignerey til NTB torsdag kveld.

Under torsdagen kom det tidlig signaler om at løperne ikke likte den ene unnakjøringen i løypa som skal benyttes i både fredagens, lørdagens og søndagens renn. Det var særlig lørdagens fellesstart de var bekymret for. Rønning mente at løypa ville ha passet bedre for skicrossløpere og super-G-folk i den alpine verdenscupen. Den aktuelle unnakjøringen består av en rekke S-svinger og skal heller ikke være riktig dosert helt nederst. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2