Liverpool vil ha skjerfmarkering for Hillsborough

Liverpool ber fotballsupportere over hele verden sende inn klubbskjerf i anledning 25-årsmarkeringen for tribunetragedien på Hillsborough.

VIL FYLLE ANFIELD MED SKJERF: Liverpool oppfordrer supportere å sende inn klubbskjerf. AFP PHOTO/BEN STANSALL/
VIL FYLLE ANFIELD MED SKJERF: Liverpool oppfordrer supportere å sende inn klubbskjerf. AFP PHOTO/BEN STANSALL/

15. april er det 25 år siden 96 mennesker omkom på Hillsborough stadion i Sheffield da Liverpool og Nottingham Forest møttes i FA-cupsemifinale.

På Anfield skal det som vanlig holdes en minnemarkering på årsdagen for tragedien. Kenny Dalglish, som var Liverpool-manager da tribuneulykken skjedde, har skrevet til alle de 92 klubbene i det engelske ligasystemet og bedt dem donere et skjerf. De skal legges ut på banen sammen med skjerf fra supportere og danne tallet 96 til minne for ofrene.

– Den årlige minnemarkeringen for de 96 er alltid en rørende begivenhet for familiene og de overlevende, sier leder Margaret Aspinall i støttegruppen som organiserer minnemarkeringen.

– Vi mottar allerede så mye støtte fra folk over hele verden, men hvis vi kan lage et fantastisk symbol på samhold av skjerf fra hele verden ute på banen, vil det være en svært rørende måte å samle verden på for 25-årsmarkeringen for Hillsborough, legger hun til.

Stig Inge Bjørnebye er blant tidligere Liverpool-stjerner som skal spille i en veldedighetskamp på Anfield til minne for ofrene 21. april. Ian Rush, John Barnes, Jan Mølby og Robbie Fowler er også blant dem som skal være med. Kenny Dalglish og Gérard Houllier skal lede hvert sitt lag. (©NTB)