Liverpool felt av eget sjansesløseri

Liverpool hadde full kontroll, men brente både straffespark og en mengde sjanser hjemme mot West Bromwich. Det endte til slutt med 0-2-tap.

West Bromwich hadde knapt løsnet et eneste forsøk mot mål før midtstopper Gareth McAuley raget høyest på Chris Brunts corner i det 81. minuttet. I siste spilleminutt banket innbytter Romelu Lukaku inn 2-0 etter en kontring og punkterte kampen. Det holdt til tre poeng mot et hjemmelag som virket vaksinert mot scoringer.

Fire minutter før hadde Steven Gerrard sendt et forsøk fra ellevemeteren rett i klypene på kampens store spiller, WBA-keeper Ben Foster. TV-bildene viste i etterkant at Luis Suárez fikk straffen meget billig da han gikk over ende i gjestenes felt.

Liverpool var best i det meste hjemme på Anfield, men selv om sjansestatistikken i første omgang viste 7-0, var det målløst til pause. Nærmest scoring for vertene var faktisk Steven Reid da han sleivsparket ballen like over egen tverrligger rett før hvilen.

I annen omgang var Stewart Downing, Jordan Henderson og Fabio Borini blant dem som hadde gigantsjanser uten å lykkes for vertene.

West Bromwich passerte med seieren Liverpool på Premier League-tabellen. 37 poeng gir 8.-plass etter 26 serierunder. Liverpool følger poenget og plassen bak. (©NTB)