Lover vill feiring etter serietittel: – Blir full fyr

Første seriemesterskap på fire år for Barcelona.

Espanyol - Barcelona 2-4

– Jeg er veldig, veldig glad og stolt over laget, sier Barcelona-spiller Frenkie de Jong til TV 2.

Barcelona er seriemestere etter 4-2-seier over byrival Espanyol.

Robert Lewandowski scoret to av målene i seksmålsfesten. Alejandro Balde og Jules Kounde scoret hvert sitt for Barcelona.

Det er Barcelonas første ligatittel siden 2018/19-sesongen. Den katalanske storklubben er nå oppe i 27 seriemesterskap.

– Nå er det fem år siden sist, så det er fantastisk å endelig vinne igjen, sier danske Andreas Christensen til TV 2.

– Hvordan skal det feires?

– I kveld tror jeg det ikke skjer så mye, men i morgen blir det full fyr, lover Christensen.

– Vi får se. Det blir nok en god feiring med laget, gliser de Jong.

Balde herjet

I helgule drakter gjorde Barcelona-spillerne kort prosess med et hjemmelag som desperat trenger poeng i kampen mot nedrykk. Nestjumboen holdt nullen i bare ti minutter.

Da rykket Alejandro Balde fra Espanyol-backen Oscar Gil og føk til dødlinja før han slo hardt inn foran mål. Robert Lewandowski satte foten på ballen fra kort hold, og Barcelona ledet.

I det 20. minutt doblet Balde selv ledelsen. Pedri tok seg til dødlinja på høyresiden, og ved lengste stolpe trengte Balde bare å sette foten på ballen.

Oppskriften ble fulgt også da Lewandowski gjorde 3-0 i det 40. minutt. Han scoret i åpent mål på innlegg fra Raphinha.

Trøstemål

Danske Martin Braithwaite hadde sjansen til å redusere mot gamleklubben da han på overtid i omgangen kom til avslutning rett foran mål, men Marc-André ter Stegen slengte ut armen og slo ballen ut.

Inspirert av venstreback Balde ville også høyreback Jules Koundé være med på moroa, og i det 53. minutt stusset han inn 4-0 på Frenkie de Jongs lange framspill etter et smart løp bak ryggen på Javi Puado.

Samme Puado scoret et trøstemål i kampens 73. minutt da han ble spilt gjennom og lobbet over keeper. Joselu ordnet ett til på overtid.

Men det var katalanerne som kunne juble etter kamperslutt.

– For meg personlig er det helt fantastisk. Nå har vi tatt to trofeer i år. Neste år skal vi vise Europa at vi er enda bedre, sier Christensen.

Fire runder før slutt er Barcelona 14 poeng foran serietoer Real Madrid, som onsdag spiller returkamp mot Manchester City i Champions League-semifinalen.