Larsen vant Sigdalsrally

Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen vant årets første NM-runde i Sigdal lørdag, nesten to og et halvt minutt foran nærmeste konkurrent.

Larsen kjører i den nye NM-klassen for trimmede firehjulsdrevne biler, og det var første løp med hans nye Ford Fiesta R5.

– Dette har vært en fantastisk dag for oss. Vi har vist litt av potensialet vårt og gleder oss stort til fortsettelsen, sa Larsen.

Han tok føringen i Sigdalsrally allerede på den første fartsprøven, tett fulgt av regjerende norgesmester Anders Grøndal. Mange spådde en kamp om totalseieren mellom de to, selv om de kjører i hver sin NM-klasse. På den tredje prøven fikk Grøndal imidlertid problemer med et styrestag og tapte nesten fire minutter. Dermed var han ute av tetkampen.

Larsen var deretter aldri truet og kunne kjøre i mål til klar totalseier. Nærmest fulgte Trond Sveinsvoll, som kjører en Subaru Impreza i den internasjonale klassen for firehjulsdrevne biler.

Treer ble Steve Røkland, som kjører en Ford Fiesta R2 i klassen for tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm. Også på fjerdeplass kom en klassevinner. Bernt Kollevold kjører i klassen for nasjonale firehjulsdrevne biler over 2000 ccm. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2