Lars Arne Nilsen ferdig som AaFK-trener

Onsdagens 0-3-tap for Molde ble Lars Arne Nilsens siste kamp som AaFK-trener.

FERDIG: Lars Arne Nilsen og Aalesund skiller lag. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2
FERDIG: Lars Arne Nilsen og Aalesund skiller lag. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2

Etter null poeng på fem kamper, kvitter Aalesund seg med Lars Arne Nilsen. Det bekrefter klubben i egne kanaler.

«Vi er takknemlige for den innsatsen Lars Arne Nilsen har gjort i Aalesunds Fotballklubb i tiden han har vært her. Han har skapt et grunnlag som vi er overbevist om vil gi gode resultater fremover», heter det i en uttalelse fra Aalesund.

«Det er mye uforløst potensiale i spillergruppen, og vi føler oss trygge på at vi vil løfte oss fra den tunge sesongstarten.»

Assistenttrener Marius Bøe leder laget inntill videre.

– Vi er et lag som jobber døgnet rundt å for å være klare, uansett om det er meg eller andre som leder laget. Fotball er kaos, sier han til TV 2.

– Jeg er en lojal trener som jobber steinhardt for klubben og spillerne, sier han.

AaFK-kaptein David Fällmann sier spillerne har hatt et møte for å diskutere sparkingen.

– Vi har nettopp fått beskjed. Vi planla i går et spillermøte i garderoben. Vi har luftet litt der og folk har sagt hva de synes og tenker. Det er ferskt og det er mye inntrykk nå, sier til TV 2 litt før halv elleve torsdag formiddag.

– Vi spillere må se oss selv i speilet. Vi har også et ansvar for det her, legger han til.


– Uansett om man heter Pep Guardiola eller Lars Arne Nilsen så er det ikke mulig å fortsette med en sånn resultatrekke, sier Aafks styreleder Gunnar Haagensen til TV 2.

– Lars Arne Nilsen er en god trener, så at det endte på dette måten er bare trist. Han er en av de beste trenerne i landet hvis vi går tilbake og ser på cupgullet med Hødd og de resultatene han hadde i Brann. Det er ikke hans skyld at AaFK sliter, men han har ansvaret og vi trenger å komme oss videre. Vi håper denne endringen skal gi oss et løft, fortsetter Haagensen.

Eksperten er ikke overrasket

Etter kampen mot fylkesrivalen onsdag kveld kom 59-åringen med en bønn om å få mer tid.

– Vi skal slå Haugesund til helga. Jeg ber om ro, men det er ikke sikkert jeg får det, sa Nilsen da.

Den muligheten får altså ikke Nilsen.

– Dette var litt som ventet. Han gikk inn i denne sesongen med ganske mye press på seg, selv om det var en god tabellplassering som ble levert i fjor. Han lovet mer underholdene fotball og Aalesund skulle angripe, skape sjanser og score mål. Det har vi sett veldig lite til denne sesongen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Aalesund har spilt fem kamper og totalt 450 minutter uten å score et eneste mål i Eliteserien denne sesongen. Med null poeng og 0-12 i målforskjell etter fem kamper opplever klubben den svakeste sesongåpningen av noe lag i norsk toppserie på herresiden siden Mjøndalen helt tilbake i 1992.

Håper på snarlig trenerløsning

Klubbdirektør Ronny Stokke sier til TV 2 at man nå jobber med hvem som skal bli Lars Arne Nilsens etterfølger, men at det ikke er klart om hvem som blir ny trener.

– Vi er i en situasjon som ikke er bra for klubben. En kritisk situasjon for klubben, men det er såpass tidlig i sesongen at vi kan rekke å snu noe og vi velger da å avslutte arbeidsforholdet med Lars Arne Nilsen, sier Stokke.

– Vi har en klar målsetning om at en ny (trener) er på plass til Haugesund-kampen, sier Stokke.

Se Aalesund - Haugesund på TV 2 Play søndag fra klokken 16.55.