OPTIMISTISK: Caroline Graham Hansen har respondert bra på trening før morgendagens kamp mot Australia. Foto: Terje Bendiksby
OPTIMISTISK: Caroline Graham Hansen har respondert bra på trening før morgendagens kamp mot Australia. Foto: Terje Bendiksby

Landslagslegen varsler «Caro»-avgjørelse lørdag: – Respondert veldig bra på trening

Landslagslege Said Tutunchian er optimistisk med tanke på at Caroline Graham Hansen skal rekke åttedelsfinalen for Norge i fotball-VM mot Australia lørdag.

– Hun har respondert veldig bra på trening. Det som blir veldig spennende å se nå er reaksjonen i ettermiddag og i kveld etter denne treningen, sa legen til norske medier fredag.

Han legger til at de kommer til å ta den endelige avgjørelsen lørdag.

Graham Hansen pådro seg en leddbåndsskade i siste gruppekamp mot Sør-Korea.

– Ankelen er mye, mye bedre enn det den var etter kampen, så ting ser veldig bra ut og ser riktig vei, opplyste Tutunchian.

På spørsmål om Graham Hansen kunne spilt i dag, svarte legen kort: «Litt usikkert. Vi tar avgjørelsen i morgen».

– Vi må teipe henne slik at vi ikke risikerer å gjøre skaden verre. Hun får bitte litt begrensninger, men det er på venstrefoten hennes. Hun skyter med høyre, og følelsen er på høyreside, så jeg tror ikke det vil påvirke spillet hennes, sa legen.

Tutunchain svarer også «kanskje, hvis hun har smerter» på spørsmålet om Graham Hansen eventuelt kan spille med smertestillende i den viktige kampen mot Australia.

Landslagstrener, Martin Sjögren, har likevel en reserveplan dersom Graham Hansen ikke kan spille.

– Vi har gjort klar to ulike oppstillinger, og det avhenger av om Caroline gir tommel opp eller ikke. Selvfølgelig håper vi at hun spiller, men dersom hun ikke gjør det så har vi andre som er klare. Vi stiller med elleve spillere uansett, og reservene er også godt forberedt, sier Sjögren til TV 2.

TV 2s fotballekspert Lene Mykjåland har sett Norges trening, og synes Graham Hansen ser spilleklar ut.

– Det er veldig gledelig. Nå ser det ut som en vanlig trening dagen før kamp, og det gir oss ofte en indikasjon på Norges startellever. Foreløpig ser det ut som vi går tilbake til startoppstillingen vi hadde mot Frankrike. Caroline Graham Hansen går opp som spiss sammen med Isabell Herlovsen, og Karina Sævik tar plassen som høyre kant. Jeg tipper at det er for å spare Graham Hansen for løping, sier Mykjåland til TV 2.

(©NTB/TV 2)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2