Ada Stolsmo Hegerberg trener på Ullevaal stadion i Oslo mandag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Ada Stolsmo Hegerberg trener på Ullevaal stadion i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: Håkon Mosvold Larsen

Landskampen spilles - kvinnelandslaget varsler markering

Landskampen mellom Norge og New Zealand på Ullevaal lørdag blir ikke avlyst tross skytingen i Oslo natt til lørdag.

Etter skytingen nær London pub i Oslo natt til lørdag, har arrangementer med tilknytning til Oslo Pride blitt avlyst etter anbefalinger fra politiet. På en pressekonferanse om skytingen lørdag morgen ble det ikke anbefalt av politiet å avlyse lørdagens landskamp.

– Det er flere store arrangement, som Tons of Rock og landskampen. Det kommer ingen anbefalinger om at disse må avlyses. Vi mener at vi skal klare å sikre disse arrangementene på en trygg måte. Vi har iverksatt både synlige og usynlige grep i samfunnet, sa politiinspektør Tore Soldal på pressekonferansen.

Fotballpresidenten Lise Klaveness er sterkt preget etter nattens tragiske hendelser.

− Jeg er usigelig trist på vegne av de som har mistet noen umistelige i natt, de som gikk fra fest til å måtte flykte for livet i Oslo sentrum, de som nå må våke over sine kjære på sykehus og alle i LHBTI-miljøet som i dag kjenner på frykt og uro. Vi må stå sammen i dette, skriver Klaveness i en tekstmelding til TV 2.

Varsler markering

Gro Tvedt Anderssen, som er direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i NFF, varsler at det vil bli en markering i forbindelse med landskampen.

– Landskampen går som planlagt og politiet vil øke beredskapen, sier hun til TV 2.

– For oss og de over 16 000 som har kjøpt billetter vil dette bli en viktig markering. I anledning det som skjedde i Oslo natt til lørdag vil det bli markert med et øyeblikks stillhet. Alle spillerne vil bære svarte sørgebånd, og kapteinene vil spille med Pride-fargene på kapteinsbåndet.

– På vegne av forbundet: Våre tanker går til de etterlatte og pårørende. Vi står sammen med dere. Hele fotballen er sterkt preget over det som skjedde, sier Tvedt Anderssen.

NFF skulle egentlig ha gått i lørdagens Pride-parade som nå er avlyst. Den parolen NFF skulle ha, vil likevel være synlig på Ullevaal.

– Planen var i utgangspunktet å vise denne frem i Pride-paraden. Nå skal denne inn på Ullevaal og brukes under markeringen, sier Tvedt Anderssen.

Denne vil være synlig på Ullevaal under lørdagens landskamp. Foto: NFF
Denne vil være synlig på Ullevaal under lørdagens landskamp. Foto: NFF

– I dag skulle hele forbundsstyret og store deler av fotballbevegelsen møtes i Oslo sentrum for å gå i parade og feire friheten til å elske hvem man vil. Vi skulle ikle oss alle regnbuens farger og ta turen til Ullevaal Stadion der kvinnelandslaget spiller sin siste hjemmekamp før avreise til EM. La oss møtes der, la oss ikle oss regnbuens farger og samles rundt jentene som skal representere Norge i EM, sier Lise Klaveness til NFF sine nettsider.

Kvinnelandslagets kapteinsteam har i morgentimene sittet i møte for å diskutere markeringen i forbindelse med kveldens kamp.

Kampen ser ut til å bli ny publikumsrekord for en kvinnelandskamp i Norge. Rekorden er på 15.762 tilskuere og ble satt mot USA i en oppkjøringskamp til OL i Sydney i 2000.

Norge skal snart delta i fotball-EM. Europamesterskapet varer fra 6.- til 31.- juli.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2