Kyllingstad vant NM-gull i storslalåm

Christoffer Kyllingstad (21) tok et klart storslalåmgull i alpin-NM på Oppdal lørdag. Aksel Lund Svindal ble nummer fem.

Stabæk-alpinsten kjørte inn til seier med en totaltid på 2.44,63. Det var 0,46 sekund ned til Emil Bjørtomt Kristiansen på sølvplass. Bronseviner Truls Johansen var ytterligere ti hundredels sekund bak Kyllingstad.

– Dette var fantastisk moro. Førsteomgangen var kanskje det beste jeg har gjort i karrieren. I annen omgang gjorde jeg noen feil underveis, men det holdt. Herlig med mitt aller første NM-gull i karrieren, sa Kyllingstad etter seieren.

Kristiansen kjørte seg opp fra tiendeplass til sølvet i finaleomgangen. – I annen omgang fikk jeg virkelig full klaff. Dette er min aller første NM-medalje som senior i karrieren. Moro, sa Kristiansen.

Før lørdagens storslalåm sto Aksel Lund Svindal med tre gull av tre mulige under NM på Oppdal. På fjerde forsøk måtte tittelforsvareren ta til takke med en femteplass. Nero-alpinisten endte 1,06 sekund bak vinnertiden.

Både Svindal og Henrik Kristoffersen, som endte på fjerdeplass, kjørte med «nye ski» lørdag. Det gjorde at duoen kjørte i saktere tempo enn resten. Foran årets alpinsesong ble det endringer i regelverket der alle deltakere i europa- og verdenscuprenn må kjøre med nye ski med mer innsving. Dermed hadde begge to et klart handikap i lørdagens storslalåmrenn. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2