Kulturministeren mener NIF kuppet dopingopprop

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) går hardt ut mot Tom Tvedt og mener Norges Idrettsforbund har kuppet departementets dopingopprop.

STRID MELLOM TOPPENE: Kulturminister Linda Hofstad Helleland, idrettspresident Tom Tvedt og toppidrettsjef Tore Øvrebø. Helleland mener NIF har kuppet et forslag om felles nordisk dopingopprop. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STRID MELLOM TOPPENE: Kulturminister Linda Hofstad Helleland, idrettspresident Tom Tvedt og toppidrettsjef Tore Øvrebø. Helleland mener NIF har kuppet et forslag om felles nordisk dopingopprop. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Etter et møte mellom departementet, NIF og Antidoping Norge tidlig i september, tok Helleland initiativet til et felles opprop. Målet var å styrke Verdens Antidopingbyrå (WADA), skriver VG.

Nå reagerer hun sterkt på at Idrettsforbundet, som fikk tilsendt departementets utkast for gjennomlesning, har gjort endringer og deretter, ifølge Helleland, lagt det fram som sitt eget initiativ, viser notater som VG har fått tilgang til.

– Vi inviterte NIF til samarbeidet. De sa «nei» – og så går de ut med dette selv. Vi har aldri opplevd maken, sier Helleland til VG.

– Jeg er veldig forundret. Jeg forstår ikke hva som har skjedd. Dette var Kulturdepartementets initiativ, som vi støttet, sier styreleder Valgerd Svarstad Haugland i Antidoping Norge til avisen.

Idrettspresident Tom Tvedt er på sin side helt klar på at NIF aldri har sagt nei til et samarbeid i kjølvannet av møtet i starten av september.

Helleland er overrasket og sier at kulturdepartementet aldri har sett noe lignende. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2