Kristoff vekker oppsikt

Alexander Kristoff (35) lader opp til Flandern rundt på en måte som ingen av hans konkurrenter er i nærheten av.

INNENDØRS: Regn og mye vind gjorde at Alexander Kristoff tok en time på rulla på Uno-X-hotellet i Oudenaarde torsdag. Foto: Øyvind Brattegard / TV 2
INNENDØRS: Regn og mye vind gjorde at Alexander Kristoff tok en time på rulla på Uno-X-hotellet i Oudenaarde torsdag. Foto: Øyvind Brattegard / TV 2

– Det var det som sto på planen, sier 35-åringen til TV 2 med et skuldertrekk.

Mens rivalene hvilte ut etter onsdagens Dwars door Vlaanderen, la Kristoff ut på en real monsterøkt. Han klokket inn over sju timer på sykkelsetet dagen etter at han lå i brudd og var nærme en seier i den belgiske semiklassikeren.

– Det er aldri enkelt å våkne opp etter et så hardt ritt og få bokført timene, men det er det som funker for meg, sier samme mann til det anerkjente sykkelnettstedet Cyclingnews - som slår Kristoffs forberedelser til Flandern rundt stort opp.

Der forteller han at han syklet 202,4 km med en snittfart på rundt 30 km/t.

– Jeg hadde en rolig økt i går, så venter to dager med hvile. Jeg håper det skal fungere like bra som det pleier, sier Kristoff til TV 2 torsdag.

Kristoff tok sin første seier for Uno-X

Trakk innendørs

Da hadde han gjennomført en innendørsøkt på rulla på Uno-X-hotellet utenfor Oudenaarde. Mye vind og regnvær gjorde at han ikke tok sjansen på å bevege seg ut på den sleipe brosteinen denne dagen.

– Hvis det blir vått på søndag, kommer vi til å få se at ryttere løper og går med syklene opp de bratte bakkene. Men det er meldt sol, så da kommer det til å tørke opp, forteller han.

Er det én mann som vet hvordan han skal lade opp til Flandern rundt, så er det Kristoff. Dette blir hans tolvte deltakelse i dette prestisjefylte rittet. Han har alltid fullført, vant her i 2015 og har aldri blitt dårligere enn nummer 18.

– Jeg føler at ting er som de skal. Jeg skulle gjerne hatt noen bedre resultater inn mot dette rittet, men jeg føler samtidig at det har vært litt stang ut. Onsdag bommet jeg litt i finalen og i Gent-Wevelgem punkterte jeg. Så det kunne fort sett litt bedre ut resultatmessig med litt mer flyt.

PÅ RULLA: Erik Resell og Kristoffer Halvorsen (i bakgrunnen) er to av rytterne som skal hjelpe Kristoff i søndagens Flandern Rundt. Foto: Øyvind Brattegard / TV 2
PÅ RULLA: Erik Resell og Kristoffer Halvorsen (i bakgrunnen) er to av rytterne som skal hjelpe Kristoff i søndagens Flandern Rundt. Foto: Øyvind Brattegard / TV 2

Han syklet inn til en tiendeplass i fjor. Og sikter i samme sjikt når han nå skal debutere i Flandern Rundt for Uno-X.

– Vi må være fornøyd hvis vi lurer oss inn blant de ti beste. Det er vårt fokus. De tre store, Wout van Aert, Mathieu van der Poel og Tadej Pogacar, er i en egen klasse. Så det kan fort bli til at det blir en kamp om tredjeplassen for oss andre.

Stigende kurve

Det er en oppfatning som deles av sportsdirektørene til det norske profflaget.

– Vi har store forveninger. Dette er et at de største løpene vi sykler, men det er noen favoritter som skiller seg litt ut fra resten. Men ting kan skje med de tre også, så vi skal prøve så godt vi kan å komme høyest mulig på resultatlistene, sier Gino van Oudenhove.

– Det kan fort bli en kamp om fjerdeplassen. Men det skjer alltid noe uforutsigbart i Flandern. Så man skal aldri si aldri, sier Leonard Snoeks.

– Vi har vist at vi er på en stigende kurve og er klare, legger han til.