Her triller Haugers hjul av etter tabben i pit stop. Foto: VSPORT
Her triller Haugers hjul av etter tabben i pit stop. Foto: VSPORT

Krise for Hauger: Fikk motorstopp før start og mistet hjulet i pit stop

Dennis Hauger fikk den verst tenkelige starten på lørdagens Formel 2-sprintløp i Bahrain og var svært skuffet etterpå.

Det norske Formel 2-håpet Dennis Hauger skulle ha startet som nummer 15 på søndagens i Bahrain etter en trøblete kvalifisering fredag.

Men like før start fikk han ikke bilen i gang, og han måtte ha hjelp og begynne fra pit lane.

Dennis Hauger. Foto: Lise Åserud
Dennis Hauger. Foto: Lise Åserud

– Jeg tullet med clutchen, som gjorde at jeg måtte starte i pit. Det var ikke bra fra min side. Etter det holdt jeg fokus og kjørte meg opp mange plasser på harde dekk, sa Hauger til Vsport etter løpet om det som skjedde.

Dekk-katastrofe

Dermed måtte han kjøre ut sist fra start som nummer 22 etter å ha fikset motortrøbbelet. Etter å ha kjørt seg kraftig opp til en niendeplass, så gikk det galt i pit stop i runde 28 av 32 da teamet skulle skifte hjul på Haugers bil.

TV-bildene viser at maskinen som skiftet mutter på dekkene hang fast i venstre forhjul da Hauger fikk grønt lys og kjørte. Hjulet løsnet da og trillet av gårde.

Hauger måtte bryte Bahrain Grand Prix i Formel 2. Han lå på en niendeplass som ville gitt to VM-poeng da uhellet skjedde.

– Det var teamets valg å ha meg inn da safety car kom for å utnytte nye dekk de siste rundene. Da de skiftet dekk, gikk jekken ned og jeg fikk grønt lys. Da kjørte jeg selvfølgelig. Jeg har ikke tid til å se på alle fire dekkene når jeg får grønt, så det var en liten feil fra teamet der. Kjipt at det skal ende slik, uten at jeg får gjort noe med det, sa Hauger til VSport.

– Jeg ble ganske irritert, fordi jeg visste at jeg ikke gjorde noe galt siden det var grønt. Det var kjipt å avslutte når det var så nær slutt også.

– Da ble det altså ingen poeng og løpet var over for Hauger. Det så veldig lovende ut i dette løpet, men så gikk det over, sa Atle Gulbrandsen.

– Men dette var ikke Haugers sin feil. Teamet i Prema har en del ting de må fikse opp i, sa han videre.

Théo Pourchaire vant Bahrain Grand Prix Formel 2 foran Liam Lawson.

– Helt krise

Dennis Haugers motorstopp på oppvarmingsrunden gjorde at ekspertene spådde et tøft løp for det norske håpet.

– Når motoren stopper på disse bilene, så kan de ikke starte igjen av seg selv. Da må de ha starthjelp, poengterte Viasat-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Det var utrolig uflaks for Dennis at dette skjedde rett før hovedløpet. Det var rett og slett helt krise for ham, sa han.

Kjørte seg opp, så gikk det galt igjen

Etter å ha fått start på bilen kjørte imidlertid Hauger seg kraftig oppover på listene. Etter 14 av 32 runder lå han på en 12. plass før pit stop.

– Stemningen var ganske lav da vi så han stod igjen i starten, men nå kan dette bli et fenomenalt løp, sa Gulbrandsen etter at Hauger kjørte seg oppover og oppover på listen.

Men mot slutten av løpet gikk det ikke som ønsket for nordmannen.

I runde 28 skulle Hauger inn og bytte dekk, men mekanikerne fikk ikke på hjulet. Det trillet av i pit stop.

– Nei, nei, da er løpet over for Hauger. Hva er det som skjer i dette løpet. Han bare satt i bilen og manglet et hjul. Men det var ikke Haugers feil. Prema-teamet har en del ting de må fikse opp, sa Gulbrandsen.