Krampa tok teknikken og Haukenes

Kappgjengeren Håvard Haukenes var langt nede etter at han ble disket i sitt aller første senior-VM på 50 kilometer.

Han nærmet seg 40 kilometer da han fikk den tredje advarselen. Dermed var det over ut. Den andre nordmannen som deltok i løpet, Erik Tysse, kom heller ikke til mål. Mageproblemer felte ham.

– Jeg fikk krampe etter cirka 30 kilometer. Det gjorde forferdelig vondt, og jeg må innrømme at jeg slet veldig. Selv om smertene var tunge, prøvde jeg å tenke positivt. Det var et mål for meg å komme til mål, så jeg gikk på videre, men teknikken ble dårligere og farta gikk ned. Da kom advarslene, sa Håvard Haukenes til NTB.

Han kom aldri inn i intervjusonen etter å ha blitt tatt ut av løpet, men møtte norske pressefolk utenfor deltakerhotellet litt senere onsdag ettermiddag. Det var en skuffet Haukenes som fortalte om VM-debuten.

– Jeg kom godt i gang med denne 50 kilometeren, og jeg hadde en fin følelse både før start og de første kilometerne. Den første advarselen kom etter 15-16 kilometer, men etter at krampa tok meg ble det vanskelig å gå bra teknisk og holde farten oppe, sa Haukenes.

– Jeg synes den første advarselen var litt vanskelig å forstå, men de to siste var greie, kommenterte trener Roger Gjelsvik. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2